Сега четете
Започва строителство на паркинг на четири етажа в район „Надежда“

Започва строителство на паркинг на четири етажа в район „Надежда“

Започва строителството на изцяло надземен паркинг на четири етажа в ж.к. “Надежда 1“ на ул. “Кирил Дрангов“ и ул. “Анастас Лозанчев“. Строителната площадка бе открита днес от председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, кмета на район „Надежда“ Димитър Димов и Димитър Шивачев, изпълнителн директор на „Софийски имоти“.

 

Отец Константин от църквата „Св. Дух“ в „Надежда“ направи водосвет на строителната площадка.

 

Паркингът ще бъде наземен, с площ от 5607 кв.м, с 310 паркоместа. Предвидени са 32 места с възможност за зареждане на електрически автомобили.

 

Пътят дотук не е лесен, това, което има значение обаче е резултатът, заяви на откриването на строителната площадка Георги Георгиев. Ако нашите усилия доведат до необходимия резултат, значи, че сме си свършили работата, каза той. Председателят на СОС съобщи, че това е първият паркинг по Програмата за строителство на многоетажни паркинги в кварталите на Столичната община.

 

Димитър Димов, кмет на район „Надежда“, каза, че през миналата е завършен паркинг за 147 места, а тази година са изградени паркинги за около 300 автомобила. Усилията на района за обособяване на паркоместа продължават със строителството на този многоетажен паркинг.

 

Бюджетът на проекта е 6.314 млн.лева без ДДС, като „Софийски имоти“ осигурава 1.914 млн.лв., а Фондът за градско развитие – 4.4 млн.лв.

 

Вижте и

Изпълнител на проекта е „Техно Енерджи“ ООД. Срокът за завършване е 28 юли 2023 година.

 

Достъпът до многоетажния паркинг ще бъде от ул. “Чипровско въстание“. Непосредствено до входната зона ще има 48 външни открити паркоместа. Покривната конструкция на сградата е плосък стоманобетонен покрив с вътрешно отводняване. При проектирането на многоетажния паркинг са спазени противопожарните и санитарно-хигиенните изисквания за този тип сгради.

 

Проектът се финансира със собствени средства и предоставено финансиране от Фонд за градско развитие, включително съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по ОП „Региони в растеж 2014-2020“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре