Сега четете
Една и съща фирма зад проблемите с "Тракия" и жълтите павета

Една и съща фирма зад проблемите с "Тракия" и жълтите павета

Една и съща фирма стои зад един от проблемните участъци на АМ “Тракия” и ремонта на жълтите павета, заяви пред БНТ служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. Става въпрос за “Трейс”.
По думите на Шишков обаче, проблемът с ремонтите не е във фирмата-изпълнител, а в начина, по който се възлагат поръчките и е организиран контрола от страна на държавата.
От МРРБ са установили лоши практики при контрола и възлагането на изграждането на двата лота на АМ “Тракия”, за които от служебното правителство твърдят, че са “спестени” около 40 млн. лв. При участъкът Стара Загора – Нова Загора има по-малко липси в материалите, отколкото при лота Нова Загора -Ямбол. Първият участък обаче е строен на по-висока цена от втория, като и при двата има малък гаранционен срок. Регионалният министър посочи и други недостатъци при организацията на пътното строителство – при основните ремонти, извършвани под формата на текущи, се спестяват много от надзорните процедури. Според регионалния министър София е на път да загуби европейското финансиране за ремонта на центъра на града, осигурено по ОП „Региони в растеж“, която се управлява от МРРБ. За да се усвоят парите, ремонтът на цялата централна градска част трябва да е готов и качествено извършен до март 2023. Тепърва предстои пренареждане на жълтите павета, ремонтът на ул. “Шишман” също продължава. Заради забавянето от МРРБ обмислят да започнат предварителни проверки на изпълнението на проекта.
]]>

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре