Сега четете
Сериен убиец на новородени: Изправиха медицинска сестра пред съда

Сериен убиец на новородени: Изправиха медицинска сестра пред съда

Дело срещу сериен убиец на новородени прикова медийното внимание във Великобритания заради мащаба на престъплението. Главен заподозрян и обвиняем е медицинска сестра от болницата в английския град Честър. 32-годишната Луси Летби отрича седем обвинения в убийство и 15 обвинения в опит за убийство, свързани с общо 17 бебета. Седем бебета – пет момченца и две момиченца са убити в период от 18 месеца след януари 2015 година до средата на 2016 в неонатологичното отделение на болница в английския град Честър.

Използване на инсулин, за да се свали нивото на кръвна захар, инжектиране на въздух, за да се предизвика емболия, нарочни наранявания, довели до кръвозагуба и следене на родителите в социалните мрежи – това бяха част от фактите, които прокуратурата изнесе пред съда и те звучаха като сцени от филм на ужасите, а не реални истории. Обвиняемата изслуша всички свидетелства и обвинения седнала в остъклена кутия на метри от родителите на жертвите.

Съдебните заседатели, които получиха потресващи детайли за всички случаи, бяха запознати с разследването на прокуратурата, която констатира, че Летби е присъствала при всички смъртни случаи в неонатологичното отделение в болницата за периода. Много от инцидентите и трагичните събитията в този период са се случили по време на нощни смени, а когато Луси Летби бива преместена на дневна смяна, инцидентите и смъртните случаи започват да се случват през деня, изтъкна прокурорът. Делото продължава и предизвиква сериозни коментари за нуждата от по-сериозен подбор на кадри в здравната система на Великобритания, където има остър недостиг на квалифицирани медицински сестри и лекари.

Вижте и

https://btvnovinite.bg/]]>

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре