Сега четете
Нов арест за Лазар Влайков: Защо бившият политик преби мъж от Карабунар?

Нов арест за Лазар Влайков: Защо бившият политик преби мъж от Карабунар?

Обвинение в побой срещу бившия председател на общинския съвет в Септември Лазар Влайков. За инцидента разказват пострадалите. Те твърдят, че Влайков е нахлул в дома им в пазарджишкото село Карабунар и е нанесъл побой на домакина.

Името на Лазар Влайков нашумя преди години, когато с негов пистолет, който той дал на дете, беше убит на място собственик на заведение. Съпругата на пострадалия Георги Шуманов разказа, че е била вкъщи, когато Лазар Влайков идва и иска да говори с мъжа й. Тя го кани у дома, след което нещата излизат извън контрол.

Шуманов идва и се стига до агресия, по думите му. „Бях в задната част на двора. Идвах по пътеката и го попитах какво става и той каза: „Ей сега ще те убия“ и ми нанесе удар в лицето. Докато той стоеше там,

Йордан Халачев стоеше зад него. Аз се опитах да се защитя. А Йордан Халачев е съпопобойникът на Влайков.

В момента, в който го бутнах, Халачев с дървен кол ме удари два пъти в областта на окото и на челото, след което аз политнах събориха ме на земята и започнаха да ме ритат и да ме налагат в областта на корема и на главата“, каза пострадалият.

А причината за побоя Шуманов потърси в подаден сигнал срещу Влайков от негова страна. „Предната вечер в заведение в селото той и негови хора бяха в нетрезво състояние.

Той през цялата вечер вадеше нож и го забиваше в масата и заплашва всички, че ще ги заколи. Подадох сигнал към дежурния и му обясних каква е ситуацията. Никой не се отзова на място да дойде, след което му направих остра забележка“, казва пострадалият.

След инцидента Лазар Влайков е напуснал дома на хората и малко по-късно е бил арестуван от полицията. „Получен е сигнал на телефон 112 в районното управление на 17 септември вечерта.

По първоначални данни двама мъже влезли в жилището на друг човек, който е жител на септемврийското село Карабунар и му нанесли побой на мястото. Незабавно е изпратен дежурен автопатрул.

Колегите са пристигнали на място, изясни ли са каква е фактическата обстановка. На място е пристигнала и дежурна група на районното управление в Септември, след като са докладвали по съответния ред колегите и са започнали издирвателни действия на извършителите на побоя.

Няколко часа по-късно в дома му е задържан един от мъжете на 49 години, който е жител на съседното село Виноградец.

Вижте и

Той е задържан за срок от 24 часа. Колегите са извърши необходимите първоначални действия и е образувано досъдебно производство.

Другият от извършителите се е укривал. Два дни по-късно следобед на 19 септември той е задържан за срок от 24 часа също в ареста на районното управление в град Септември“, обясни Мирослав Стоянов, говорител ОД на МВР Пазарджик.

Към този момент няма повдигнато обвинение към никого, тъй като се събират още доказателства и предстоят разпити. Разследва се нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Според семейство Шуманови не може и да става дума за хулигански подбуди, защото мъжете са влезли целенасочено в дома им и са проявили агресия. bTV потърси за коментар Лазар Влайков, но никой не излезе, когато екипът ни беше пред дома му.

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре