Сега четете
Байдън: Русия може да докара ядрен Армагедон

Байдън: Русия може да докара ядрен Армагедон

„Ако Русия използва ядрено оръжие, това може да доведе до Армагедон. За първи път от времената на Карибската криза ние сме изправени пред пряка заплаха от използване на ядрено оръжие, ако ситуацията продължи да се развива по пътя, по който вече се развива“, предупреди американският президент Джо Байдън, цитиран от световните агенции. В реч пред членове на Демократическата партия, той каза, че достатъчно добре познава руския президент Владимир Путин и знае, че той „не се шегува, когато говори за използване на тактическо ядрено оръжие, биологическо или химическо оръжие“. Причината за това е трудното положение, в което са се оказали руските войски в Украйна.

Официални лица от САЩ вече няколко месеца предупреждават за риска от използване на оръжия за масово унищожаване в Украйна заради стратегическите неудачи на руската армия на фронта. Те уточняват обаче, че не виждат никакви изменения в ядрените сили на Русия, които биха повишили бойната готовност на ядрените сили на САЩ.

След началото на войната в Украйна руският президент Владимир Путин, както и много руски високопоставени чиновници, политици и пропагандатори заплашват Запада с ядрен удар. За пореден път Путин спомена това на 21 септември, когато обяви частичната мобилизация в Русия.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре