Сега четете
Явор Гечев: Даскалов не е уволнен заради „Капитан Андреево“

Явор Гечев: Даскалов не е уволнен заради „Капитан Андреево“

Отстраняването на Христо Даскалов от Агенцията по храните е свързано с редица неща, които се случиха само в рамките на един ден. Това заяви служебният земеделски министър Явор Гечев. Уволнението на шефа на БАБХ не е свързано с работата по отношение на ГКПП „Капитан Андреево, добави Гечев.

По неговите думи Даскалов е уволнил и назначил по спешност хора, без да го уведоми. Освен това ще е и народен представител. След свършването на предизборната кампания Христо Даскалов се връща на работа, макар в изборното законодателство да пише друго, допълни министърът.

Той добави, че се готви решение на Министерския съвет за обявяването на части от пункта „Капитан Андреево“ като обект на националната сигурност. Политиката по отношение на държавността на „Капитан Андреево“ продължава, обясни земеделският министър.

Вижте и

В същото време в социалните мрежи Даскалов заяви, че в БАБХ се връщат корупционните схеми. „Със заповед на служебното правителство бях уволнен от БАБХ, а на мое място като изпълнителен директор отново е назначен Христо Вълчанов, който беше на тази длъжност от юли до края на 2021 г. Това е човекът, който в края на 2021 година започна процедурата за нов 10-годишен договор с частна фирма на границата“, пише Даскалов във фейсбук.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре