Сега четете
Фургоните в Карлово – негодни за живеене

Фургоните в Карлово – негодни за живеене

Обещаните от държавата фургони за най-тежко пострадалите от наводненията карловски села са негодни за употреба. В  тях няма мебели, отопление, вода и електрическо захранване. Това разказаха граждани пред двете частни национални телевизии.

Държавата ще предостави общо 33 фургона. Вчера бяха доставени първите пет фургона в Каравелово. Днес предстои поставянето на още 3. В Слатина се очаква също днес да пристигнат необходимите 6 фургона, които ще бъдат монтирани на обща площадка. След това ще бъдат изпратени и 17 временни жилища в Богдан.

Условията в тях обаче са повече от мизерни. Те разполагат с по три легла без матраци, два котлона, мивка и санитарен възел. Нямат обаче вода и електричество, както и никакво оборудване. Хората разказват, че на този етап в тях няма как да се живее.

Вижте и

Властите обещаха фургоните скоро да бъдат оборудвани. Кметът на Каравелово Славка Червенкова обясни пред Би Ти Ви, че ще се доставят хладилници, кухненски шкафове и конвектори. Работи се и по проблема с авария на тръбопровод.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре