Сега четете
Тръгват компенсациите за неприети в ясли деца

Тръгват компенсациите за неприети в ясли деца

От първи септември Столична община започва да компенсира родители на неприети в общински детски ясли деца. Тя ще покрива разходите, пряко свързани с отглеждането, възпитанието и обучението на деца от 3-месечна до 3-годишна възраст, за които не са достигнали свободни места в общинските детски ясли и общински и държавни детски градини.

Средствата ще се изплащат до приемането на детето в общинска детска ясла. “Всеки един родител може да подаде искане за получаване на средства към районните администрации по местоживеене. След това районните администрации изпращат одобрените от тях искания към Столична община. Парите се отпускат от МОН, като едно семейство ще получава 413 лева на месец. Цените в яслите и градините са доста по-високи, но отпуснатите суми компенсират частично таксите.

Държавата ще плати 608 729 лв. на семейства, за чиито деца не е осигурено място в детска градина, реши редовното правителство, малко преди да предаде властта на служебния кабинет. От тях 604 637 лв. са за Столичната община. В началото общинарите бяха предвидили усложнена бюрократична процедура за родителите – всеки от тях да представя служебна бележка за присъствието на детето в яслите и градината. След публикация в „Любословие.бг“ и протест на родителите обаче изискването отпадна.

Вижте и

Стела Стоянова, Любословие.бг

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре