Сега четете
Жълтите павета ще бъдат пренаредени за сметка на изпълнителя

Жълтите павета ще бъдат пренаредени за сметка на изпълнителя

Всички участъци на лентите за движение пред Народното събрание ще бъдат пренаредени за сметка на изпълнителя. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на редовното заседание на СОС.

„Компромис с никой от изпълнителите, нито по веригата, проектанта, през надзора, до изпълнителя, няма да бъде направен“, уточни кметът. В договора, който имаме с изпълнителя, са заложени санкции от 830 000 лева за закъснение или некачествено изпълнение”, каза тя. Кметът на София показа списък със санкции наложени от общината на фирма „Трейс“на стойност над 2 млн. лв. и добави, че няма нужда да се правят внушения, че няма да има подведени под отговорност.

“Поискала съм да вземат повторни проби от ремонтираните участници и да се направи експертен съвет“, каза тя и добави, че експертите ще бъдат както от България, така и от чужбина. “Нарушаване и разрушаване на културна ценност е не просто недопустимо, а престъпление по Наказателен кодекс и съм дала случая в прокуратурата”, категорична е Фандъкова. Тя добави, че участъкът, който има нужда от ремонт, обхващащ 5% от общия договор и напомни, че цената на общия договор е на стойност от 17 млн. лв. Дотук общината е глобила „Трейс холдинг груп“ със 100 000 лева.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре