Сега четете
До 2000 лева глоба грози Нинова

До 2000 лева глоба грози Нинова

До 2000 лева глоба грози Нинова, ако не изпълни прокурорското нареждане, разясни прокурор.

Председателката на БСП Корнелия Нинова и двама социалисти са с призовки от държавното обвинение. Причината е жалба от съпартиеца им Кирил Добрев. Нинова пък обвини прокуратурата, че се включва във вътрешнопартиен преврат.

„Жалбата на Кирил Добрев е за неизпълнение на решение на Върховния касационен съд. Поради тази причина мисля, че е ясно, че прокуратурата не участва във вътрешнопартийни дела. Това не е прецедент. Така се действа по сигнали“, съобщи пред бТВ Георги Иванов, наблюдаващ прокурор от Софийската районна прокуратура, предаде Стандарт.

„Прокуратурата спазва законите. Нека видим дали политиците ще ги спазват. Нека изчакаме призовките, нека видим дали Корнелия Нинова и другите двама членове на партията ще се явят. Разпорежданията на прокурори и съдии са задължителни и ако не са изпълнени, глобата е до 2000 лева“, добави той.

Вижте и

„Жалбата на Добрев съдържа само неговите твърдения, като към нея е приложено решението на ВКС. Гледната точка на Корнелия Нинова не е изяснена, не са изяснени фактите по преписката, а това е необходимо за произнасянето. Прокурорите могат да се произнесат само при наличието на всички факти. Призовката е за 12 октомври“, уточни наблюдаващият прокурор.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре