Сега четете
Путин може още днес да подпише законите за присъединяване на новите територии към Русия

Путин може още днес да подпише законите за присъединяване на новите територии към Русия

Руският президент Владимир Путин може още днес да подпише законите за приемане на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република и Херсонска и Запорожка област в състава на Русия. Те „всеки момент ще бъдат внесени“ в администрацията на Кремъл. Това съобщи руският президентски прессекретар Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС, предава БТА/

„Има такава възможност, те всеки момент ще бъдат внесени, най-вероятно днес ще бъдат подписани“, отбеляза служителят на Кремъл в отговор на въпрос на ТАСС дали е възможно Путин да подпише днес законите. По-рано днес горната камара на руския парламент единодушно одобри законите за анексирането на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област, представляващи около 18 процента от международно признатата територия на Украйна, след като вчера това направи и долната камара на законодателния орган, припомня Ройтерс.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски подписа днес указ, с който официално се обявява, че всякакви украински преговори с руския му колега Владимир Путин са „невъзможни“, но се оставя отворена вратата за преговори с Русия, предаде Ройтерс.

Вижте и

Указът отразява коментарите, направени от Зеленски в петък, след като руският президент обяви, че четири окупирани района на Украйна стават част от Русия, което Киев и Западът нарекоха нелегитимен фарс.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре