Сега четете
Искат оставката на Фандъкова заради жълтите павета

Искат оставката на Фандъкова заради жълтите павета

Следващата сряда ще се проведе протест под прозорците на кмета на София Йорданка Фандъкова на „Московска“ 33 с искане за нейната оставка. Това съобщи лидерът на гражданската организация „Спаси София“ Борис Бонев пред Би Ти Ви. Той покани жителите на столицата да се включат и да покажат отношението си към случващото се в града. „Катастрофата с жълтите павета преля чашата и показа истинското лице на управлението. Не могат да направят и един нормален ремонт, независимо колко милиони изсипят на фирмите! Вместо да ги глобяват, ГЕРБ адвокатстват на фирмите и в един глас измислят смехотворни оправдания. Вместо инвестиции в кварталите, имаме безкрайни скъпи ремонти в центъра. Вместо красива столица, имаме унизена София!“, написаха от „Спаси София“ в страницата си във „Фейсбук“.

Инициативата се появява след разпространеното през уикенда видео в социалните мрежи, в което се вижда как работник от ремонта на жълтите павета при паметника на Цар Освободител на едноименния булевард при Народното събрание чупи с чук здраво паве при пренареждането на настилката. След публикуването на кадрите Фандъкова, която доскоро твърдеше, че строителите не трошат павета и че на обекта се осъществява строг контрол, скоростно обяви глоба от 100 000 лева за компанията „Трейс Холд Груп“, която изпълнява обществената поръчка. Днес Борис Бонев коментира, че ако той бе кмет на София, на „Трейс Груп Холд“ щеше да бъде наложена максималната възможна глоба по договора и строителната фирма щеше да бъде отстранена. Стойността на договора за обновлението на Зона 4 на столичния център, в която влизат жълтите павета, пространството около храм-паметника „Александър Невски“ и части от ул. „Московска“, е 14 139 275 лв. без ДДС.

Междувременно бившият общински съветник Вили Лилков публикува във фейсбук, че информация как точно са били редени паветата навремето. „Има я в архивите, на две крачки от жълтите павета, можеше да се информират“, посочва той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре