Сега четете
Има опасност от вторичен взрив в „Арсенал“. Цехът е тотално разрушен

Има опасност от вторичен взрив в „Арсенал“. Цехът е тотално разрушен

Има опасност от вторичен взрив в завод „Арсенал“, съобщиха от Военна прокуратура.

По случая е образувано незабавно досъдебно производство.разпитан е началникът на смяна. Цехът е тотално разрушен.

Вследствие на взрива е изхвърлено тялото на единия от тримата работници в цеха – 55-годишен мъж, който е починал. Две жени на 53 и на 43 години са в неизвестност.

На този етап все още не са започнали спасителни мероприятия и разчистване на отломките в цеха, тъй като съществува опасност от вторичен взрив.

Към мястото на инцидента пътува група от Специализиран отряд с борба с тероризма и те ще поемат нещата с обезопасяване на периметъра, ще ръководят мероприятията по разчистването на останките от цеха, както и търсенето на двете жени.

От взрива има пострадал четвърти човек – жена, която се е намирала в близост до цеха. Тя е с тежка черепно-мозъчна травма и е транспортирана до болница „Свети Иван Рилски“ в София.

Вижте и
Румен Радев

На този етап не може да се каже как точно е станал взривът, като единственото, което може да се каже е, че се дължи на нарушение на технологичните правиласвързани с безопасност.

В този цех са се произвеждали изделия, свързани със звуково светлинен ефект. Това е завод 4 – цех 150. От сградата са останали стени и всичко останало е руини, като по съседните сгради има счупени стъкла.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре