Сега четете
България е избрана за член на Съвета на Международния съюз по далекосъобщения

България е избрана за член на Съвета на Международния съюз по далекосъобщения

България ще участва във формирането на политиката и стратегиите на една от най-престижните агенции на ООН Международният съюз по далекосъобщенията. В организацията членуват 193 държави. Днес кандидатурата ни получи 137 гласа по време на Конференция на пълномощните представители в Букурещ.

Страната ни е избрана от квотата на регион С, който обхваща държави от Централна, Източна Европа и Централна Азия.
„Това е признание както за ролята на страната ни в дейността на международната организация, така и на работата на
Министерството на транспорта и съобщенията“, коментира министър Христо Алексиев. Процедурата за кандидатстване за член на Съвета започна през 2021 година, когато Алексиев беше отново ресорен министър. Преди дни той участва в Конференцията на пълномощните представители като ръководител на българската делегация. Конференцията е висшият ръководен орган на Съюза и се провежда веднъж на четири години. На специално събитие за популяризиране на българската кандидатура в Букурещ, министър Христо Алексиев проведе редица двустранни срещи. „ Радвам се, че днес можем да се поздравим със заслужен успех в резултат на усилията на екипа на министерството“, каза още министърът по повод гласуването.

Избирането в ръководната структура на организацията ще допринесе за засилване на престижа на България и ще даде възможност страната ни да съдейства за развитието телекомуникационния сектор и на информационното общество в региона.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре