Сега четете
Корнелия Нинова няма да попаде оставка

Корнелия Нинова няма да попаде оставка

Лидерът на БСП Корнелия Нинова няма да подава оставка. Това стана ясно от брифинг в партийната централа, след като евродепутатът Петър Витанов обяви, че социалисти искат оставката й като председател на парията и че са събрани над 70 подписа за свикване на пленум на социалистите.

Крайно сме притеснени от все по-понижаващата се избирателна активност, изтъкна тя.

Резултатът ни не е добър, но не драматизираме от това, обясни Нинова. Ще си вземат обаче поуки. В събота ИБ на БСП свиква пленум, за да обсъди резултатите.

БСП няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ и няма да влиза в коалиция с ГЕРБ и ДПС, стана ясно от думите на Нинова. Червените продължавали битката си срещу модела ГЕРБ.

Дали ще има Конгрес на БСП щели да решат членовете на Националния съвет на партията. Оставки няма да подаваме, отсече Нинова. Оставката й се искала от хора, които през цялата кампания вещаели крах за столетницата.

Лидерът на БСП не очаквала „Възраждане“ да са преди тях. Дали БСП ще участва и как във властта, щяло да се види през мандатите, но коалиция с ГЕРБ – не. По-добре е да има редовен кабинет, смята още червеният водач.

Вижте и

Не сме си сложили розови очила, заяви лидерът на БСП. Предстоят анализи и поуки в редиците на левицата. Необходим е работещ парламент и стабилно правителство, смята Корнелия Нинова. В събота щяло да стане ясно кой е виновен за резултата на партията и какви мерки щяла да вземе партията.

Лошо, според нея, е че толкова хора са гласували с “ Не подкрепям никого“.  Според Корнелия Нинова Възраждане не са изпреварили столетницата заради социални мерки и тези.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре