Сега четете
Путин подготвя психологически себе си и руснаците за използване на ядрено оръжие

Путин подготвя психологически себе си и руснаците за използване на ядрено оръжие

Притеснително е, че Путин твърди, че присъединените територии са вече руски и те имат право да използват ядрено оръжие.

Посланието има за цел да сплаши и да накара Украйна и Запада да приемат условията на Русия, без да прави истинска връзка, че смята да го използва. Подготвя психологически себе си и руското население за използване на ядрено оръжие.

Това каза за „Офанзива” Тодор Тагарев, бивш министър на отбраната.

По думите му има протокол за действие – укрития и раздаване йодови таблетки при използване на ядрено оръжие. „Решението при такава опасност ще се търси и извън НАТО. Изненада ме заявката на Украйна за членство в алианса, това трудно ще се реализира. Има хипотеза, че ако НАТО присъедини държава в конфликт, то и тя става страна по конфликта.

Този тип решения се вземат с консенсус. Алтернативите са гаранция от САЩ и Великобритания като част от меморандума от 1994 г.“, заяви той. И уточни, че сключването на друг тип боен самолет освен F-16 ще е убийствено за бъдещето на изтребителната авиация.

Той счита, че е въпрос за ден-два град Лиман да падне. „Там има между 1500 и 5000 руски военнослужещи. Ако не се предадат, ще бъдат унищожени. Следващото направление очаквам да е град Сватове. Въпрос на време е кога ще паднат и Северодонецк и Лисичанск. Путин е добър в помпозните постановки, но това не решава проблема, че украинската армия напредва, а руснаците нямат съществени успехи в последните месеци“, коментира Тагарев. И допълни, че е възможно да има диверсионни групи, които да проучват настроенията сред напусналите Русия.

Вижте и

Според него ако се стигне до използване на ядрено оръжие, това ще има сериозни последствия за Русия.

„Съвсем целенасочено не се казва какви ще са те. Вариантите са от ожесточаване на санкциите до използване на конвенционално оръжие и такова за масово унищожение. Последният е най-малко вероятен.

Не смятам, че са възможни удари по инсталации на стратегически оръжия на Русия, защото това би означавало трета световна война. Американската администрация проиграва различни варианти“, подчерта Тагарев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре