Сега четете
Да затегнем сигурността си, за да се предпазим от евентуална руска инвазия

Да затегнем сигурността си, за да се предпазим от евентуална руска инвазия

В студиото на „Офанзива” гостува бившият директор на разузнаването ген. Димо Гяуров. Той коментира войната в Украйна, обявената в Русия мобилизация на населението и рисковете пред националната ни сигурност.

Трябва да затегнем сигурността в рамките на собствената си територия и да се опитаме да се предпазим от евентуална руска инвазия чрез потенциален поток от бежанци и струпване на нашата граница. Такава опасност не е изключена”, каза ген. Гяуров.

По думите му речта на руския президент Владимир Путин, в която обяви присъединяването на украински територии към Русия, е била изтъкана от противоречия. „Според мен стана ясно, че имперското е главното, което движи действията на Путин и на неговото обкръжение. Той на няколко пъти изрично подчерта, че не се стреми към възстановяване на Съветския съюз, но с други реплики подчерта, че точно това е основаната му цел и че изпитва съжаление за последните дни на СССР. Няма да му се получи обаче”, категоричен е бившият шеф на разузнаването у нас. Причината според него е, че по този начин руският държавен глава е уплашил потенциалните си съюзници.

Вижте и

Ген. Гяуров обясни, че сега следва дълга около месец процедура по присъединяване на областите Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие. Той коментира и заканата на Путин да употреби ядрено оръжие, ако страната му бъде предизвикана. „Не е тайна, че Пентагонът от години разработва конкретни планове за реакция при едностранна употреба на ядрено оръжие от страна на Путин. Реакцията предполага употребата на мощни тактически средства, конвенционални, които са в състояние да предотвратят изстрелване на носителя на ядрено оръжие”, каза генералът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре