Сега четете
Бъдещето на ЕС – ще запази ли Съюзът единството си?

Бъдещето на ЕС – ще запази ли Съюзът единството си?

Анализ на Светослав Малинов и и Петър Витанов.

Още не е сигурно какво е станало в Северно море, но ако се съсредоточим върху шведските и датските медии, това е саботаж, извършено е от човешка ръка, не е в резултат на земетресение. Вчера даже шведските медии си позволиха да изкажат тезата, че Русия го е направила, защото „Газпром“ по този начин няма да плаща огромни неустойки, че и по двете тръби не е имало газ, това коментира в „Денят започва“ ръководителят на катедра „Политология“ в СУ „Св. Климент Охридски“, бивш евродепутат Светослав Малинов.

Той припомни случая с „първата тръба, където имаше някаква авария преди тези взривове. Това е първата версия, но официално правителствено изявление какво се е случило все още няма. Разбира се, правителствата на Русия, на Полша, на САЩ се намесиха, но нека ги държим по-настрана, защото са крайни в своите оценки“.

По думите на евродепутата Петър Витанов все още няма официално отрпавени обвинения от нито една страна. Не са една или две страните, които биха имали икономически и политически интерес от пълното разкачване на европейските държави от ресурсите на Русия. Той изрази съмнение, че за Русия е изгодно да саботира собствената си инфраструктура, за която е дала милиарди.

Вижте и

Няма съмнение, че става дума за саботаж и за диверсия. Няма съмнение, че това не може да бъде направено от самозвани хора. Трудно може да стане без държавна поддръжка, тъй като става дума за високоохраняеми зони и труднодостъпни места. Витанов е категоричен, че това е удар по европейската икономика, най-вече по германската. Като се има предвид ролята на Германия за европейската икономика, това прави много трудно възстановяването на Европа като цяло.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре