Сега четете
Показаха новите монети с лика на Чарлз

Показаха новите монети с лика на Чарлз

Днес бяха показани за първи път нови монети с портрета на крал Чарлз III, като до седмици в обръщение ще влязат 50 пенса с неговия образ.

Би Би Си получи първи достъп до монетите от 50 пенса и възпоменателната монета от 5 лири, които включват изображение на краля, дело на британския скулптор Мартин Дженингс. Монетите следват вековната традиция, според която монархът е обърнат наляво – в обратната посока на своя предшественик.

Както и при предишните британски крале и за разлика от кралицата, той не носи корона. Крал Чарлс III лично е одобрил изображението и според запознати е доволен от приликата.

Кралският монетен двор ще пусне монетите за продажба на колекционери в началото на следващата седмица. Монетата от 50 пенса ще бъде достъпна за общо ползване много преди края на годината, като ще се разпространява според търсенето от банките и пощите.

Вижте и

Новата монета ще бъде в обращение заедно с монетите с лика на покойната кралица, така че тези 27 милиарда монети все още ще бъдат приемани в магазините.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре