Сега четете
Купеният вот поскъпна, стигна 100 лева

Купеният вот поскъпна, стигна 100 лева

„Цената на един глас расте, в тези избори варира обикновено между 50 и 100 лева. Вероятно тенденции за намаляване на избирателната активност, водят до повишаване на цената на гласовете“. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на брифинг, на който бе даден отчет на резултатите след проведени близо 100 полицейски операции на територията на цялата страна. Фокусът на акциите бе противодействие на купения вот.  Демерджиев призова всички, които имат право на глас, да упражнят своя вот в неделя.

„Със заповед от 19 август до 28 септември бяха проведени множество, над 97 специализирани полицейски операции на територията на цялата страна“, обяви главният секретар на МВР комисар Петър Тодоров.

„В хода на тези повсеместни операции бяха разкрити са над 550 престъпления, образувани са над 420 досъдебни и бързи производства като по тях бяха задържани 446 лица, издирени 114 лица, обявени за обощодържавно издирване“, каза още главен комисар Тодоров.

Проверени са стотици пунктове за цветни метали, заложни къщи, сборища на криминален контингент, проверени са над 2000 търговски обекти и питейни заведения, съобщи Тодоров.

Вижте и

„Получени са 250 сигнала, свързани с нарушаване  на изборните права на гражданите, като по тях са образувани до вчерашния ден 50 досъдебни производства“, обясни Тодоров. „Към днешна дата операцията със заповед от вчера, прерасна в общонационална такава и в момента на територията на цялата страна тече такава операция“, обяви Тодоров. Акцията ще приключи в 0,00 часа на 3 октомври.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре