Сега четете
Кадри Симсон: Ще присъства на церемонията за старта на междусистемната газова връзка

Кадри Симсон: Ще присъства на церемонията за старта на междусистемната газова връзка

Европейският комисар по въпросите на енергетиката Кадри Симсон ще присъства на 1 октомври (събота) на церемонията в София по повод официалното въвеждане в експлоатация на междусистемната газова връзка Гърция-България. Събитието ще се състои от 11:00 часа в зала 3 на Националния дворец на културата. Това съобщиха от Представителството на Европейската комисия в България.

По време на посещението си тя ще се срещне със служебния заместник министър-председател по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, със служебния министър на енергетиката Росен Христов и с други министри от региона.

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен също ще участва в официалното въвеждане в експлоатация на междусистемната газова връзка Гърция-България.

Вижте и

По покана на българския президент участие в церемонията ще вземат президентът на Република Азербайджан Илхам Алиев, президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски, президентът на Република Сърбия Александър Вучич, министър-председателят на Република Гърция Кириакос Мицотакис, министър-председателят на Румъния Николае Чука, служебният министър-председател на България Гълъб Донев, както и изпълнителните директори на „Ай Си Джи Би“ АД Теодора Георгиева и Джордж Сатлас, съобщиха вчера от президентския прессекретариат.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре