Сега четете
Над 600 000 лева ще получат пострадалите от наводненията жители на Карловско

Над 600 000 лева ще получат пострадалите от наводненията жители на Карловско

Над 600 000 лева ще получат пострадалите от наводненията жители на селата Каравелово, Слатина, Богдан и Войнягово в община Карлово, съобщи Ясен Сливенски – директор на Дирекция „Мениджмънт на бедствията“ в Българския червен кръст.Най-засегнатите домакинства са около 400 и те ще имат възможност за финансово подпомагане, като то ще е в размер на малко повече от 800 лева„, обясни Сливенски. Той добави, че ще бъдат предоставени и средства за почистване, дезинфекция и всичко, което е необходимо за лични предпазни средства.

По думите му ще продължи и психо-социалната подкрепа, която се оказва от психолози към БЧК Пловдив. „Преди малко разговарях с колеги от Пловдив и в момента те са там и оказват психо-социална подкрепа на нуждаещите се и раздават хранителни продукти“, каза Ясен Сливенски.

На 2 септември, след пороен дъжд от 200 литра на квадратен метър, продължил осем часа, бяха наводнени населени места в общините Карлово, Марица и Калояново. Те бяха залети от придошлите реки Татлъдере, Слатинска, Богданска и Стряма.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре