Сега четете
Шофьорите били виновни за калпавите жълти павета, пак ремонт на ремонта

Шофьорите били виновни за калпавите жълти павета, пак ремонт на ремонта

Столична община най-сетне призна днес, че проблем с ремонта на жълтите павета има и трябва да се вземат мерки.

Това стана след дълъг период, в който общинарите от ГЕРБ твърдяха, че всичко около пренареждането на жълтите павета по бул. „Цар Освободител“ пред Народното събрание е наред, а сигналите за разместени и счупени настилки, за дупки в паважа и т.н. били манипулация.

Днес зам. кметът по строителството инж. Ангел Джоргов изчисли, че  „няколко квадратни метра“ били ремонтирани некачествено и трябва да се преправят. Той съобщи по Би Ти Ви, че поредният „ремонт на ремонта“ в София ще започне скоро и ще продължи 3-4 дни. „Тази зона ще бъде пренаредена от фирмата изпълнител за тяхна сметка, когато времето позволява. Зоната още не е приета и дори не тече срокът й на гаранция“, заяви Джоргов.

Като обяснение защо паветата издържаха само няколко дни (бул. „Цар Освободител“ бе отворен за движение на 19 септември) Джоргов даде, че заради широките фуги в неремонтираните участъци паветата в ремонтираните се раздвижили, разместили и пропаднали. Още по-комично обяснение поднесе представителят на „Трейс Груп Холд“ Красимир Цоклинов. Той обвини за зейналите дупки водачите на МПС, които се движели пред Народното събрание. „Точно в тази зона шофьорите набиват едни спирачки на кръстовището и пешеходните пътеки и правят допълнително усилие върху настилката. Това е причината седмица след ремонта вече да има размествания на паважа“, коментира Цоклинов. Зам.кметът Джоргов се съгласи с него и не посочи като причина за дефектите лошо свършена работа от страна на фирмата.

Вижте и

Допреди няколко дни  Джоргов твърдеше, че няма никакви притеснения около ремонта на бул. „Цар Освободител“ и че паветата били наредени добре. Той заяви, че гражданите са публикували манипулирани снимки в социалните мрежи.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре