Сега четете
Шофьорът, погубил французин на Околовръстното, е карал поршето със 195 км/ч

Шофьорът, погубил французин на Околовръстното, е карал поршето със 195 км/ч

Софийски градски съд определи мярка за неотклонение “задържане под стража” на Димитър Любенов, причинил преди два дни с поршето си тежка катастрофа на Околовръстното шосе в София, при която загина френски гражданин, а други двама души бяха ранени.

Според експертиза, представена пред съда, той е управлявал автомобила си със 195 километра в час по Околовръстното шосе на София. Ограничението по артерията е 80 км в час.

На влизане в залата Любенов каза, че съжалява. Той се разплака в съдебната зала и заяви, че след катастрофата се е опитал да помогне на пострадалите, но не е успял. „Съжалявам. Не съм искал да стане така. Извинявам се на семейство ми“, обяви той и твърди, че никога не се е качвал пил и дрогиран да кара кола.

Вижте и

Само ден по-рано, говорителят на главния прокурор Сийка Милева обяви, че водачът е управлявал колата си след употреба на кокаин и с 1,73 промила алкохол.

Любенов е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост след шофиране със скорост, по-висока от разрешената и след употреба на алкохол и наркотици. Заради резултатите от експертизите, вероятно той ще се сдобие с по-тежко обвинение, включително и за причиняване на смърт при евентуален умисъл.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре