Сега четете
26 септември: Световният ден на контрацепцията

26 септември: Световният ден на контрацепцията

Целта на кампанията е да насърчи младите хора да говорят за секс и възможностите за предпазване от нежелана бременност и полово-преносими инфекции. Ако са решили да правят секс, те трябва да бъдат подготвени за това, да знаят откъде могат да намерят информация. Да търсят помощта на специалист или близък до тях човек, на който могат да се доверят.

Световният ден на контрацепцията се отбелязва всяка година на 26 септември. Във всички страни по света се организират различни по вид дейности, с които се показва отговорността им към нуждата от увеличаването на знанията за предпазването от нежелана бременност и репродуктивното здраве. У нас, за жалост, темите секс, бременност, полово-преносими заболявания все още не са често коментирани.

Установено е, че голяма част от учениците не са информирани за методите за предпазване от нежелана бременност, не познават и препаратите, които могат да се прилагат до 72 часа след непротектиран полов акт.

Вижте и

По неофициални данни в България всяка година над 100 000 жени правят аборт. Висок е и броят на нежеланите деца, настанявани в социалните домове.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре