Сега четете
25 септември: Световен ден на фармацевтите

25 септември: Световен ден на фармацевтите

На 25 септември отбелязваме Световния ден на фармацевта, съобщават от Министерството на здравеопазването . Датата е избрана от Международната федерация на фармацевтите (FIP), която е основана точно на този ден през 1912 г.

Със своите партньорства и обширна фармацевтична мрежа тази организация представлява глобален орган, работещ за развитие на фармацевтичната наука и практика, усъвършенстване на образованието в тази област, въвеждане на научни иновации и др. в отговор на нарастващите световни здравни нужди и очаквания на медицинската общност и пациентите.

Световният ден на фармацевта се чества ежегодно, като основната му цел е да насочи общественото внимание върху значението на фармацевтичната професия за успешното функциониране на всяка здравна система.

Работата на магистър-фармацевтите е ключов фактор за осигуряването на комплексни грижи за здравето на пациентите. В България, наред с колегите си от Европейския съюз, те са едни от най-достъпните медицински специалисти.

Вижте и

С фармакотерапията и съветите, които предоставят на гражданите, те имат своята съществена роля не само за безопасното и успешно протичане на лечебния процес при редица заболявания, но и за превенцията им и не на последно място за ефективната профилактика на общественото здраве като цяло.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре