Сега четете
Прогноза за времето

Прогноза за времето

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за септември. През нощта ще бъде ясно и тихо. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в отделни котловини и по-ниски и там ще се образува слана в София около 2°. В сутрешните часове около водните басейни ще има краткотрайна мъгла.

Утре ще бъде предимно слънчево, след обяд с разкъсана висока и средна облачност. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър и с него ще продължи преносът на топъл въздух. Температурите ще се повишат още и максималните ще бъдат между 22° и 27°, в София – около 22°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 18° и 21°. Температурата на морската вода е от 17° до 22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 8°.

Вижте и

В понеделник с предимно умерен югозападен вятър затоплянето ще продължи: минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните – между 24° и 29°. Над по-голямата част от страната ще има разкъсана висока и средна облачност, която над крайните северозападни райони ще се увеличава. По-късно през деня там ще започнат валежи от дъжд. Във вторник южният вятър ще се усили. Облачността ще е променлива, по-често значителна, ще има и валежи, на повече места в Западна и Южна България.

Повишава се вероятността за локални интензивни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще остане топло за края на септември с минимални температури между 11° и 16° и максимални от 21°-22° в западните райони до 29°-30° в източните.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре