Сега четете
Служители от „Автомобилна администрация“ излязоха на протест

Служители от „Автомобилна администрация“ излязоха на протест

Служители от Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА) проведоха днес протест пред сградата на Министерството на транспорта.

Александър Иванов, председател на КТ „Подкрепа“ в изпълнителната агенция, коментира пред медиите, че работодателят иска да въведе сумирано изчисляване на работното време, което, по думите му, е забранено от директива на ЕС, която обаче все още не е транспонирана у нас.

Той добави, че са проведени разговори по темата с Бойко Рановски, който е директор на агенцията. По думите му Рановски се опитва да имитира, че прави реформи в „Автомобилна администрация“. Иванов посочи, че служители на агенцията са в стачна готовност. Той добави, че са предприети стъпки с искане за увеличение на заплатите и наемане на още хора, за да се осъществява контрол.

На място при протестиращите, за да разговаря с тях, дойде и директорът на ИААА Бойко Рановски. Пред БТА той коментира, че ръководството на агенцията иска служителите да преминат на работа на смени и на сумарно изчисляване на работното време. Рановски посочи, че директивата за работното време е транспонирана в Кодекса на труда, Закона за държавния служител и редица наредби, така че „ние нищо не нарушаваме по действащото в момента българско законодателство“.

Вижте и

По повод исканията за увеличение на заплати и наемане на още хора, той каза, че служители в агенцията са прави, защото „със 120 човека, контрол трудно се прави за цяла България“. Поставените от протестиращите въпроси ще бъдат предадени на ръководството на министерството, допълни Рановски. Той добави, че е дошъл при протестиращите, за да ги чуе, като уточни, че има диалог с тях, въпросът, по думите му, е по кои искания могат да постигнат съгласие.

„Като контролен орган трябва да откликнем на очакванията на обществото, че трябва да може да осигуряваме денонощен контрол. Може да не е на 100%, да не е на всички пътища в страната, но поне по основните пътни артерии трябва да имаме денонощен контрол“, отбеляза още Бойко Рановски и отчете, че пътната безопасност е приоритет и агенцията, като контролен орган, трябва да поеме своята отговорност.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре