Сега четете
Семейства от карловските села ще бъдат настанени във временни жилища

Семейства от карловските села ще бъдат настанени във временни жилища

Студеното време изправя жителите на пострадалите от наводненията села в Карлово пред още по-големи изпитания. Увеличава се броят на семействата, които няма къде да живеят през зимата.

46 семейства от пострадалите в Богдан, Каравелово и Слатина искат да бъдат настанени от община Карлово във фургони. Окончателният брой на семействата ще стане ясен до 28 септември.

В Каравелово инфраструктурата още не е регулирана, големи багери и тежки машини се опивтат да прокарат трасета, за да възстановят улиците. Повечето къщи остават необитаеми. Досега 26 семейства от Богдан, 12 от Слатина и 8 от Каравелово са поискали да бъдат подсигурени с фургони, защото няма къде да прекарат зимните месеци.

Електричеството в трите села е напълно възстановено, но остава проблемът с водата. Според специалисти от кризисния щаб ще трябва да бъдат изградени нови 8 км водопровод, като финансирането ще бъде осигурено от доброволни помощи.

Вижте и

До края на септември кметовете на селата трябва да посочат терените и предварителната подготовка за монтиране на жилищните контейнери. Те ще бъдат оборудвани с всичко необходимо – легла, завивки, шкафове и котлони и конвектори за отопление. Настаняването се очаква да стане в периода от 3-ти до 7-ми октомври. До 30 септември ще стане ясно и колко къщи ще трябва да бъдат съборени.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре