Сега четете
Спира шести блок на АЕЦ „Козлодуй“

Спира шести блок на АЕЦ „Козлодуй“

Шести блок на АЕЦ „Козлодуй“ ще бъде изключен на 24 септември (събота) от електроенергийната система на страната, за да започне планираният годишен ремонт, съобщиха от пресцентъра на централата. Началото на ремонта е съобразено с графика за натоварване на АЕЦ „Козлодуй“ и координирано с „Електроенергиен системен оператор“, уточняват в съобщението. Предвижда се планираните дейности да продължат до края на октомври.

Програмата за ремонтни работи е осигурена с необходимите ресурси, резервни части и достатъчно на брой квалифициран персонал. Целта е осигуряване на безопасната експлоатация на ядрените мощности и гарантиране на надеждни и стабилни енергийни доставки през есенно-зимния период.

Предстои осъществяването на презареждане на реактора със свежо ядрено гориво за новата горивна кампания, профилактика на оборудването на енергоблока, функционални изпитания и проверки, специализирани инспекции и експлоатационен безразрушителен контрол. Ще продължи изпълнението на планираните мерки, свързани с дългосрочната експлоатация.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре