Сега четете
Българската общност в Ню Йорк се среща с физика Теодосий Теодосиев

Българската общност в Ню Йорк се среща с физика Теодосий Теодосиев

Българската общност в Ню Йорк ще проведе среща с преподавателя по физика Теодосий Теодосиев – Тео. Организатор на събитието е Българското училище „Христо Ботев” в града, а началният час на дискусията е от 13:30 местно време. Планирана е също и прожекция на филма „Формулата на Тео“ на сценариста и режисьор Николай Василев.

Теодосиев е носител на множество награди и отличия: орден „Св. св. Кирил и Методий“ I степен, наградата „Св. Неофит Рилски“, „Райна Кандева“, тази на фондация „Св. св. Кирил и Методий“, единствен учител в България, награден с почетен диплом от Народното събрание.

Теодосий Теодосиев е създател на метод за формиране на силов интелект. За ефективността му говорят и успехите на учениците на Тео. Те са носители на златни медали, спечелени за България от международни олимпиади по физика. Негови възпитаници са изследователи в различни научни области, като наблюдаване на молекулните движения, изследвания на черни дупки и гравитационните вълни, произведени от тях; първенци в производството и изследванията с лазерна техника; производители на камери за НАСА.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре