Сега четете
Стоил Алипиев е назначен за председател на КЗП

Стоил Алипиев е назначен за председател на КЗП

Комисията за защита на потребителите е с нов председател. Министерският съвет освободи досегашното ръководство на държавния орган с контрол върху стоките на вътрешния пазар Иван Френкев като председател, а Велина Николова и Николай Мравов като членове на Комисията, информира правителственият пресцентър.

В новото ръководство на КЗП влизат Стоил Алипиев като председател и Ангел Джалев и Константин Арабаджиев като членове на мениджмънта.

Стоил Алипиев е юрист по образование, от 2016 година е адвокат от Софийска адвокатска колегия. През последните седем години е председател на управителния съвет на Сдружение „Национална асоциация за защита на потребителите“ и като такъв  от 2020 година е член на Съвета по акредитация към Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“. Работил е като експерт в сферата на обществените поръчки в Министерството на правосъдието в периода 2014-2015 г. и в Министерството на образованието и науката в периода 2013-2014 г. Бил е също така юрисконсулт в частния сектор.

Ангел Джалев е юрист по образование. От 2019 година до момента е бил началник на отдел в Държавна агенция „Технически операции“. Преди това, от 2011 до 2019 г., е бил прокурорски помощник в различни отдели към Върховна касационна прокуратура. Работил е също като юрисконсулт в частния сектор.

Вижте и

Константин Арабаджиев е бил член на Комисията за защита на потребителите в периода март 2015 г. – май 2022 г. От 1999 до 2003 г. е бил кмет на район „Студентски“ в Столична община. Висшето си образование е придобил в УНСС.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре