Сега четете
Започва двудневна конференция по въпросите на отбраната и киберсигурността

Започва двудневна конференция по въпросите на отбраната и киберсигурността

Двудневна конференция по въпросите на отбраната и киберсигурността в страните от Югоизточна Европа ще се проведе в София на 19 и 20 септември, съобщиха организаторите от израелската платформа IMPROVATE. Домакин на срещата ще бъде Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012 – 2017 г., който е в консултативния съвет на IMPROVATE. Специален гост на форума ще е бившият световен шампион по шах Гари Каспаров.

„Геополитическите промени в резултат на войната в Украйна и последвалата дестабилизация в Централна и Източна Европа доведоха до значителни промени във военните политики на европейските страни и до огромно увеличение на разходите за отбрана. Правителствата дават приоритет на обществените поръчки в редица области, особено киберспособностите и отбраната“, посочват организаторите. На форума ще бъдат представени водещи израелски компании и технологии в областта на отбраната и киберсигурността.

В конференцията ще участват политици и експерти в сферата на отбраната от България, Румъния, Албания, Република Северна Македония (РСМ), Гърция, Босна и Херцеговина, Белгия и Черна гора.

Поканени за участие в конференцията от България са служебният министър на външните работи Николай Милков, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, основателят на Атлантическия клуб Соломон Паси, експертите проф. Тодор Тагарев, Велизар Шаламанов и Йордан Божилов, бившите министри на електронното управление и на отбраната – Божидар Божанов и Драгомир Заков, както и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Вижте и

Сред участниците в конференцията се очаква да бъдат посланикът на Румъния в България Бръндуша Предеску, посланикът на Албания в София Доника Ходжа, заместник-министърът на отбраната на Република Северна Македония Башким Хасани, бившият премиер на РСМ в периода 2004 – 2006 г. Владо Бучковски и предишният президент на Черна гора Филип Вуянович.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре