Сега четете
Държави окончателно няма да пускат руснаци да влизат в тях

Държави окончателно няма да пускат руснаци да влизат в тях

Трите балтийски републики – Естония, Литва и Латвия, както и Полша, забраниха влизането на руски граждани от 19 септември, включително на тези с шенгенски визи, издадени от трети страни в ЕС. Ограниченията, които влязоха в сила в 00:00 часа, ще имат някои изключения, но вече руските туристи могат да преминават границата със съюза по суша само през Финландия.

Освен това от полунощ Швейцария спря опростеното издаване на визи за руснаци, пише „Свободна Европа“.Освен това от полунощ Швейцария спря опростеното издаване на визи за руснаци, пише „Свободна Европа“.

Заедно с Латвия, Литва и Полша решихме да въведем общи ограничения върху туризма за руски граждани, за да защитим обществения ред и сигурност“, каза министър-председателят Кая Калас, цитирана в съобщение на сайта на естонското правителство. „Русия донесе война в Европа и използва всички инструменти, за да подкопае нашите общества.

Като гранични държави на ЕС, ние трябва да пазим сигурността на Европа. В момента не е възможно да се гарантира, че руските граждани не представляват заплаха за сигурността.

Вижте и

Беше постигнато регионално споразумение и сега ще продължим да работим за ограничаване на туризма за руски граждани в целия ЕС“, добави тя.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре