Сега четете
Лишени от свобода се включиха в отстраняването на щетите от урагана в Бургас

Лишени от свобода се включиха в отстраняването на щетите от урагана в Бургас

Лишени от свобода, изтърпяващи наказанията си в затворническото общежитие от открит тип „Житарево“, се включиха в отстраняването на щетите от урагана в Бургас, съобщават от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Областният управител на Бургас Мария Нейкова и кметът на града Димитър Николов са поискали съдействие от началника на затвора в Бургас Янчо Желев тази сутрин. Групата е сформирана своевременно, по преценка на затворническата администрация и след съгласие на 9-има лишени от свобода.

При необходимост има готовност за включване в дейностите по разчистване и на лишени от свобода от затворническото общежитие „Строител“, заявиха от Главната дирекция „Изпълнение на наказанията“, пише в съобщението.

Силна буря с дъжд се разрази вчера следобед в Бургаско. Поривите на ураганния вятър на места са достигнали до 100 км/ч., съобщиха от пресцентъра на община Бургас по данни на Хидрометеорологичната обсерватория във Варна.

Вижте и

От силния вятър има паднали дървета, електрически стълбове, билбордове, указателни табели, огради, преобърнати пейки. Няколко села останаха без електричество. Бурята завлече десетина лодки и яхти навътре в морето край Поморие, имаше сигнал за паднал зад борда. След организирана спасителна операция мъжът, паднал зад борда на яхта, беше спасен, съобщиха от пресцентъра на областната управа в Бургас.

Продължава отстраняването на последиците от бедствието.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре