Сега четете
Комисии ще обследват сгради в наводнените карловски села

Комисии ще обследват сгради в наводнените карловски села

Комисии от инженери и конструктори започват от утре огледи в пострадалите от наводнението карловски села – Богдан, Каравелово, Слатина и Войнягово. Това съобщи кметът на община Карлово и председател на Кризисния щаб Емил Кабаиванов. Екипите ще обследват пострадалите сгради и ще описват пораженията по тях.

Въз основа на събраната информация те ще дадат становище дали съответните постройки подлежат на ремонт, дали са годни за обитаване или трябва да бъдат съборени. Окончателното решение ще бъде взето от общинската администрация след внимателен анализ на данните от докладите на специалистите

Повече от 74 единици тежка, средна и малогабаритна строителна техника работи вчера за отстраняване на щетите в селата Богдан, Каравелово и Слатина. На терен за справяне с последиците от бедствието бяха изпратени 30 камиона, 12 колесни комбинирани багера, два булдозера, две фадроми, 53 верижни багера, пет резачки, 12 бобката и други.

Водата в цялата община Карлово продължава да е негодна за пиене и готвене. Препоръчва се употребата й само за битови нужди. При отпадане на забраната от РЗИ, Кризисният щаб ще уведоми своевременно населението.

Вижте и

На 2 септември, след пороен дъжд от 200 литра на квадратен метър, продължил осем часа, бяха наводнени населени места в общините Карлово, Марица и Калояново. Те бяха залети от придошлите реки Татлъ дере, Слатинска, Богданска и Стряма. Най-тежко пострадаха карловските села Каравелово, Богдан и Слатина, където е обявено бедствено положение. Засегнати са стотици къщи, разрушена е инфраструктура, мостове. Армията, полицията и доброволци се включват в разчистването на селата.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре