Сега четете
Издигнаха знамето на София на официална церемония

Издигнаха знамето на София на официална церемония

Пред храма „Света София“ започна тържествен водосвет и официална церемония по издигане знамето на град София. Събитието е по повод Деня на София, 17 септември.

Беше отслужен и тържествен водосвет.

На събитието присъстват кметът Йорданка Фандъкова, председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, членове на СОС, служебният министър на отбраната Димитър Стоянов, общественици, дипломати.

София e дръзкият свободен дух и амбицията, че можем повече и по-добре, каза в словото си кметът на столицата и отбеляза, че София е единственият град в България, който расте.

Столичната община официално отбелязва днес Деня на София, 17 септември. На тази дата се почита паметта на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов.

Преди 30 години, през 1992 г., тогавашният Столичен общински съвет одобрява решение, с което кметът на София внася в Министерския съвет предложение за решение за определянето на 17 септември за Ден на София, което е прието от правителството. Оттогава всяка година Столичната община организира чествания и събития по повод Деня на София.

Вижте и

 

Кадри: Архив Булфото

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре