Сега четете
Полицията задържа край София автобус, превозвал нелегални бежанци

Полицията задържа край София автобус, превозвал нелегални бежанци

След преследване полицията задържа автобус с турска регистрация, в който са установени 41 бежанци, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 6:10 тази сутрин в областната дирекция на МВР – София е постъпила информация за автобус, оказал неподчинение на полицейски екип на автомагистрала „Тракия“ в района на област Пазарджик.

Организирани са незабавно заградителни действия с цел локализирането и спирането му. Навлизайки на територията на Софийска област, автобусът отново не е спрял на подадения му сигнал и е продължил в посока София.

Полицейският патрул незабавно е последвал автобуса. В района на пътен възел Мухово превозното средство е спряло, като при извършената проверка в него са установени 41 чужди граждани без документи за самоличност – 34-ма в товарния отсек, други седем – в салона.

Вижте и

Водачът е задържан и заедно с нелегално пребиваващите е отведен в районното полицейско управление в Ихтиман. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават.

На 25 август двама полицаи от Бургас загинаха при опит да спрат автобус, превозващ 47 нелегални мигранти. Автобусът е преследван от полицаи в продължение на 25 километра, а шофьорът не е спрял на два поста на „Гранична полиция“. В Бургас в преследването са се включили и полицейски патрули. На кръговото кръстовище на бул. „Трапезица“ шофьорът, непълнолетен сирийски гражданин, загубил контрол над автобуса и блъснал в странично спрелия полицейски автомобил. В резултат на удара двамата полицаи вътре са загинали.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре