Сега четете
Иван Демерджиев: Отделни звена в МВР са помагали на Семерджиев

Иван Демерджиев: Отделни звена в МВР са помагали на Семерджиев

Кадър: БНТ

 

Нов доклад на Министерството на вътрешните работи разкрива, че отделни звена на МВР, а не обща координация са действали в услуга на Георги Семерджиев,  който предизвика жестоката катастрофа на бул. „Черни връх“ през юли в София. Това разкри в студиото на „Денят започва“ служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

„Някои неща са фрапантни. Като това, че той е бил задържан и е допуснато да избяга след задържането си. Което е абсурдно при положение, че там е имало достатъчно полицейски сили и има ясно разписан протокол как се действа в такива случаи, за да се обезвреди лицето, след като е задържано. След като е бил задържан, е било допуснато сам да отиде до автомобила си под претекст да се освободи от накитите, които има, и да се върне при полицаите, което е абсурдно“, обясни министърът. Той добави, че този случай е бил преди произшествието.

На въпрос кой е взел решението Семерджиев да бъде пуснат, гостът отговори, че няма данни някой да го е освободил, но е допуснато той да избяга. Иван Демерджиев каза, че докладът обхваща периода 2014 – 2022 г. По думите му, акцентът е трябвало да бъде върху актуалната информация вместо да се проверява как и защо лицето е третирано 8 години назад.

Вижте и

„Тъй като докладът основно съдържа данни за конкретни лица, които са извършили конкренти нарушения, с резолюция върнах проверката, за да се види дали техните ръководители са знаели за тези действия, дали са ги прикрили, дали са упражнили контрол, или са съдействали на подчинените си да извършат тези действия.“

Министърът каза, че статутът на обвиняемия все още се изяснява. Той добави, че темпото на разследване върви добре и че са разпитани много свидетели.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре