убава новина за меломаните – Ерос Рамацоти има нов албум. Музикалният проект на един от най-обичаните италиански изпълнители е озаглавен „Battito Infinito“. Колекцията е манифест на обновената артистична идентичност на Ерос Рамацоти. В него певецът си сътрудничи с международни музиканти като Майкъл Ландау и Кийт Карлок, бивш барабанист на Стинг и Джеймс Тейлър.

Свързващата нишка в „Battito Infinito“ е любовта, представена във всичките й форми в 12 нови песни. Емоционален старт на албума дава заглавното парче – „Battito Infinito“, което е последвано от синглите „AMA“ и „Magia“- разказ за бащината обич на Ерос към сина му Габрио Тулио.

В песента „Figli Della Terra“ с Jovanotti, Ерос описва хармонията между човека и природата, а в „Ti Dedico“ – неразрушимите връзки, преодоляващи всички трудности. Певецът посвещава „Gli Ultimi Romantici“, „Nessuno A Parte Noi“ и „Eccezionali“ на тези, готови да повярват и следват неизмеримата сила на чувствата си.

Сред заглавията, които докосват струните на сърцето са жизнерадостните „Madonna De Guadalupe“, „Ritornare A Ballare“ и „Sono“ в сътрудничество с дългогодишния му приятел Алехандро Санц. Албумът завършва с първата и единствена поп песен в колекцията, написана от маестро Енио Мориконе – „Ogni Volta Che Respiro“.

Албумът ще бъде популяризиран със световно турне, чиято дългоочаквана премиера бе на 15 септември в Севиля, Италия.

Двучасовата италианска продукция включва най-добрите песни от 35-годишната кариера на Ерос. Има дати за 70 концерта в Америка и Европа, а в София го очакваме на 25 април догодина в зала „Арена Армеец“.

Албумът излиза и се разпространява на българския музикален пазар от „Анимато Мюзик“ и „Universal Music Group“, с медийната подкрепа на Радио 1 и Dir.bg.