Сега четете
Методи Андреев: В България има огромна мрежа от руска агентура

Методи Андреев: В България има огромна мрежа от руска агентура

Кадър: Нова телевизия

България продължава да бъде обект на руската пропаганда и дезинформация. През втората половина на 2021 г. е започнала мащабна хибридна кампания срещу разширяването на НАТО на изток. Това са изводи в последния доклад на ДАНС за миналата година, който от вчера е достъпен на сайта на правителството.
„Това не бива да ни изненадва. За всички стана ясно, че Русия е онази братска държава, която мисли за бъдещето на българите. Тя започна една нелогична война в независима Украйна“, каза Методи Андреев, бивш депутат, член на комисията за контрол на службите и на комисията по досиетата в „Здравей, България“. Той добави, че нашите служби са с „тежко пробито руско влияние от много години“. По думите му, у нас има огромна мрежа от руска агентура – икономическа, политическа и за влияние.
„Държавна сигурност разви едно оперативно мероприятие „Възраждане”. То е много малко известно. Знам една част от хората, ангажирани в това мероприятие. Вие никога не сте ги чували тези хора, като обявени агенти на ДС. Една от версиите е, че тези хора с техните архивни документи са изнесени в Русия и те работят тайно за нея. Там има премиери от прехода, министри, главни прокурори от прехода”, добави Андреев.

В ефир се включи експертът по сигурност и отбрана Илия Налбантов, според когото колегите му са си свършили работата. Според него мисленето, че българските интереси съвпадат с руските е от тоталитарния режим и трябва да се изкорени.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре