Сега четете
ПОТВЪРДЕНО за нас: Началници на сектор и на група в Пътна полиция покривали Семерджиев

ПОТВЪРДЕНО за нас: Началници на сектор и на група в Пътна полиция покривали Семерджиев

Началник на сектор и началник на група в столичната „Пътна полиция“ са двама от полицаите на ръководни постове, помагали на Георги Семерджиев, който предизвика катастрофа в центъра на София с две жертви. Това съобщава БНР, позовавайки се на свои източници потвърдени и от системата на МВР и пред Любословие.БГ.

Сред служителите, уличени, че са оказвали съдействие има и служители на охранителна полиция в две районни полицейски управления в София.

Иван Демерджиев: Параметрите по пътна безопасност се влошават

Полицайката от катастрофата: Съвестта ми е чиста, а всички ще си сърбате попарата

За моите 30 години служба не съм чувала за по-голяма извратенячка

Вчера министър Иван Демерджиев посочи, че освен приятелката му Симона Радева, около 40 МВР служители са замесени с действия или бездействия в историята с „безнаказания“ Семерджиев. Трима от тях са били сравнително на ръководно ниво, каза той.

При проверките в МВР е установено, че в годините назад служителите са съставяли само актове на Семерджиев, съобщава БНР и потвърди наш източник на ръководна длъжност.

Третият ръководен служител работи в едно от столичните районни полицейски управления.

По-голямата част от работещите във вътрешното министерство, засечени в нерегламентирани отношения със Семерджиев работят в „Пътна полиция“ София. Има и няколко служители на „Охранителна полиция“. Те са спирали бившия футболист през годините за различни нарушения.

При проверките е станало ясно, че част от случаите е трябвало да бъдат докладвани в прокуратурата, но това не се е случвало (както е известно, повторението на дадено нарушение – например шофиране без книжка в определен период след такова наказание, вече става престъпление от общ характер и трябва да се преследва от прокуратурата, б.р.)

Междувременно се очакват и рокади в ръководството на „Пътна полиция“ към СДВР. Източници на БНР твърдят обаче, че те нямат общо със случая, свързан с Георги Семерджиев. Напомняме, че малко след като разкри неприятни факти за корупционни схеми в интервю за Андрей Велчев и Любословие  началникът на Пътна полиция София комисар Тенчо Тенев излезе отпускпо молба на ръководството на СДВР и МВР. В края на месеца той навръшва 60 годишнината си, като по закона на МВР това е пределна възраст и той ще излезе в пенсия след отдаване на почести и над 35 години служба в КАТ . 

Вижте и

Тенчо Тенев: КАТ София се беше превърнала в частна институция и джунгла

Главният редактор на Любословие.БГ д-р Андрей Велчев разговаря с комисар Тенчо Тенев началник на отдел „Пътна полиция“ към СДВР на 28.07.2022 г, като интевюто му силно разбуни духовете по високите етажи на МВР и органите отговорни за пътната безопасност! 

Ето какво каза той тогава: 

Пред Любословие.БГ комисар Тенчо Тенев сподели, че като се е върнал след две годишно прекъсване, като началник на столичния КАТ, е заварил редица корупционни схеми, обрасла като джунгла инфраструктура и беззаконие в големи размери. За последните месеци той и неговият екип са успяли да пресекат корупцията, да отстранят от системата десетки служители злоупотребявали със служебното си положение и не на последно мчсто са превърнали КАТ София в едно приветливо място за посещение на гражданите.

Вижте повече във видеото

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре