Сега четете
Напускам системата на МВР, да си полицай е призвание, но вече не е работата, която обичах

Напускам системата на МВР, да си полицай е призвание, но вече не е работата, която обичах

Йордан Илиев и Атанас Градев бяха еталон за добри полицаи, никога няма да забравя последното си дежурство с тях, казва полицейски инспектор Иван Панделиев12.09.2022 г.! След повече от четвърт век – близо 26 години, днес официално напуснах МВР. Напуснах го по лично и собствено желание (достатъчно стаж съм придобил за пенсия, остават броени години за възраст, само да сме здрави). В тези дълги години имах възможността да се уча и работя със страхотни колеги и ръководители в „Транспортна полиция“, „Четвърто РПУ“, „Пето РПУ“, РПУ-Малко Търново и близо 20 години в Първо РПУ! Имена няма да изброявам, за да не пропусна някого.

 

За огромно мое съжаление има такива, които вече не са сред нас. Никога няма да забравя последното ми дежурство в МВР, когато си говорихме дълго с прекрасните колеги Наско и Данчо (Атанас Градев и Йордан Илиев, които загинаха на 25 август т.г., след като автобус, пълен с бежанци, помете патрулката им, бел. ред.), които бяха еталон за добри полицаи, готови винаги да се пуснат в огъня за каузата! Четох редица постове затова как те не са били обучени и излишно са рискували живота си. Много хора пишат пред компютъра, но малко хора знаят, че в полицейската професия има много случаи, в които заради прекалено големия адреналин, дори и една неволна грешка, те праща в мрака.Сърцето ми се къса за тях и техните семейства! Да почиват в мир! Една от причините за това да напусна МВР, е това, че вече не е това работата, която съм обичал толкова години. Помагал съм на хиляди хора, като никога не съм ги делял на хора с положение, хора с връзки. За мен лично да си полицай е призвание и най голямото удоволствие за мен беше да върна усмивките на лицата на хората, които имат нужда от помощ.

 

Най-голямото удоволствие за мен е, че хората в района, който обслужвах дълги години в центъра на град Бургас, които познавах по малките имена, ми имаха винаги пълно доверие и разчитаха винаги на мен. Техните поздрави, техните телефонни обаждания и съобщения ме просълзиха и означават много за мен. Да сме живи и здрави! Предстои ми заслужена почивка и се насочвам към новите ми предизвикателства в моето хоби – тениса.

 

И в заключение една молба имам към всички мои приятели – уважавайте полицаите, те са страхотни хора, които също мислят като вас, имат семейства и имат мнение като вас. Но за съжаление те винаги са на „барикадите“! Между народа и уникалните некадърници в парламента и политиката! Защото нямат друг избор, това е просто тяхната професия! И сред тях има недоразумения като „колежката“ в София, но това няма как да се промени, при положение, че през няколко месеца се сменят ръководители, пряко подчинени на определени политически партии, които назначават техни хора и послушковци, роднини, любовници и прочее!

 

Имам една моя сентенция – „Няма нищо по-лошо от това да виждаш прост човек с власт“. За съжаление много лоялни и прекрасни служители на МВР страдат от това! Телефонът ми е винаги отворен за хора, които имат нужда от помощ! Да сте живи и здрави!“

 

Вижте и

П.С. Редакционният екип на Флагман.бг познава инспектор Иван Панделиев от Първо РУ-Бургас, който безупречно вършеше работата си. Пожелаваме му успех и попътен вятър

 

 

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре