Сега четете
Вече 85 години Летище София е вратата на България към света

Вече 85 години Летище София е вратата на България към света

С прожекция на документалната поредица „ЕЛА! На летище София“, която представя историята на българската гражданска авиация от четиридесетте години на миналия век досега, столичният аеропорт отбеляза 85-годишнината от своето създаване.

Във филма участват пионери в българската авиация, които преведоха зрителите през времето от създаването на летището, разказаха за културно-историческите артефакти, които то пази и до днес, както и споделиха лични истории за страстта си към авиацията и професионалното си призвание.

Лентата разказва още за настоящата трансформация на летище София в 5-звездно регионално летище, за съхраняването на Tерминал 1 и за строителството на бъдещия Терминал 3.

В Клуба на българската авиация на Терминал 1 професионални авиатори обмениха също знания и опит от първо лице за миналото, настоящето и бъдещето на летището.

Вижте и

Столичното летище е вратата на България за Европа и света и то е първото нещо, което туристите виждат, когато пристигнат в България, отбеляза в поздравителен адрес към ръководството на летището служебният министър на транспорта Илин Димитров, прочетен пред присъстващите от заместничката му Ирена Георгиева.

На прожекцията присъства също Хесус Кабайеро, изпълнителният директор на „СОФ Кънект“ АД, оператор на международното летище София, който увери, че столичната аерогара ще продължи да се развива по най-добрия възможен начин.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре