Инж. Ангел Стоянов е освободен от длъжността изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, съобщиха от пресцентъра на компанията. Инж. Стоянов изпълнява длъжността от месец април 2022 г. Предстои провеждане на заседание на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, на което ще бъде избран нов изпълнителен директор на дружеството, информират от компанията.

В края на август служебният заместник – министър на транспорта Красимир Папукчийски се запозна с актуалното състояние на „Български държавни железници“ (БДЖ) и обяви, че то е притеснително. Като пример той посочи лошото състояние на парка – локомотиви и вагони, както и ежедневно генерираното закъснение при изпълнение на графика на движение на бързи и пътнически влакове. За „БДЖ – Товарни превози“ той отбеляза, че състоянието е изключително трагично, от гледна точка на ремонт на вагони и локомотиви, а вземанията, които са просрочени и несъбрани, възлизат на 23 млн. лева.

На мястото на инж. Ангел Стоянов в Съвета на директорите на БДЖ е назначен инж. Атанас Атанасов, който е дългогодишен служител в железницата, се посочва в съобщението. Инж. Атанасов е дипломиран магистър във ВТУ „Тодор Каблешков“ по специалност „Технология и организация на железопътен транспорт“, след което е завършил магистърска специалност „Мениджмънт и маркетинг“ в бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Заемал е редица експертни и управленски длъжности в експлоатационната дейност на БДЖ, свързана основно с осъществяване на спедиция и товарна дейност.