Сега четете
Гласуване извън страната

Гласуване извън страната

Днес изтича крайният срок за подаване на заявления за гласуване извън страната за предсрочните парламентарни изборите на 2 октомври. Това се посочва в хронограмата за вота на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Електронни заявления ще могат да се подават до 24:00 ч., българско време.

В електронното заявление избирателят вписва на български език имената си по паспорт, военна карта или по лична карта, ЕГН, постоянния си адрес в България, както и мястото извън страната, в което желае да гласува, на кирилица.

В заявлението си избирателят може да посочи електронен адрес или телефон за контакт, на който да бъде уведомен за резултата след като данните, които е попълнил, бъдат проверени.

Вижте и

Заявление за гласуване може да бъде подписано саморъчно (попълнено по образец – Приложение № 28-НС, публикуван на сайта на ЦИК) и подадено лично до дипломатическото или консулското представителство на страната ни в съответната държава. То може да бъде и изпратено с писмо по пощата или чрез куриерска услуга до дипломатическото или консулското представителство в съответната държава, като в едно писмо може да има повече от едно заявление, но във всяко заявление може да бъде вписано само едно лице.

Заявленията служат за образуване на избирателни секции при подадени не по-малко от 40 заявления за конкретно място и определяне броя на секциите във всяко място, както и за съставяне на списъци за гласуване.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре