Сега четете
Проф. Тодор Кантарджиев: Има опасност от инфекции

Проф. Тодор Кантарджиев: Има опасност от инфекции

Проф. Тодор Кантарджиев предупреди, че след наводненията в община Карлово има опасност от инфекции и са необходими мерки за дезинфекция.

„В стихийни води има голяма опасност от някои инфекции, да се преценява – ако тези води са смесени с фекални, от ферми или от канализацията на населените места, трябва да се вземат мерки за дезинфекция. Много да се внимава за възникване на хепатит А, като по места трябват мерки за ваксинация“, допълни още той.

По думите на Кантарджиев всички, които са в контакт с придошлите води, трябва да са внимателни при нараняване на целостта на кожата. Задължително е необходима дезинфекция при нараняване, защото може да стане инфекция, допълни той.

Цялостно трябва да се погледне проблемът, защото след такива наводнения случаите на неконтролируемо замърсяване на питейните води са много опасни. Колегите от РЗИ ще си изпълнят по най- добрия начин задълженията, за да нямаме допълнително болни, посочи проф. Тодор Кантарджиев.

Вижте и

Той каза, че се изисква дезинфекция на улици, къщи, особено помещения, в които се съхраняват храни. Много внимателно да се прецени всяко едно място и хората да се консултират с органите на РЗИ, допълни експертът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре