Сега четете
Повече от трагедията 04.09.1999г.

Повече от трагедията 04.09.1999г.

На 4 септември  се навършват 23 години от взрива в Централни взривни складове на мини „Бобов дол“ в който избухва пожар. Охраната вика екип от пожарникари и полицаи, които започват да гасят огъня в склад № 3, където се съхраняват  взривни вещества. Изведнъж от сградата започва да излиза жълт пушек, предвестник на взрив. Чува се оглушителен гръм… при която загиват шестимата служители на МВР при изпълнение на служебните им задължения.

На място загинаха мл. лейтенант Иван Факирски, мл. лейтенант Венцислав Георгиев, мл.лейтенант Бисер Калистратов, мл. лейтенант Ивайло Иванов, мл. лейтенант Ивайло Парасков и капитан Крум Зарев.

По случайност до втора експлозия не се стига. Прозорците на всички сгради в близкото Големо село са изпочупени. Съществувала е реална опасност от взрив на втория склад, който е щял да помете близкия ТЕЦ Бобов дол.

В 10.30 часа колеги, приятели и роднини ще почетат паметта  на шестимата униформени, загинали при взрива на погребите в Големо село  и ще поднесат цветя на паметната плоча в двора на РУ Бобов дол.

Вижте и

Дълбок поклон пред шестимата служители на МВР при изпълнение на служебните им задължения! Винаги ще Ви носим в сърцата си! Почивайте в мир!

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре