Сега четете
Иван Демерджиев: Извънредните мерки дават резултат

Иван Демерджиев: Извънредните мерки дават резултат

Извънредните мерки по българо-турската граница вече дават резултат. Мигрантският натиск е намалял наполовина. Това заяви в Регионалната дирекция „Гранична полиция“ в Елхово служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, които е на обход, заедно с министъра на отбраната Димитър Стоянов, по българо-турската граница.

„Засилихме контакта с турската страна и днес в 14:00 часа предстои среща между заместник-министрите на вътрешните работи на България и Турция. Изключително много разчитаме помощта от турска страна да се засили, да се уплътни зоната от турска страна, тъй като там се събират огромно количество мигранти. Турция в момента на свой ред се намира под безпрецедентен натиск, тъй като охранява много сериозно границата с Афганистан и Сирия“, каза министър Демерджиев.

По думите му в започналите вътрешни проверки в МВР са установени замесени служители в каналите за трафик. Предстоят и рокади в ръководния състав, както и наказателни производства, заяви Демерджиев. „Събрали сме всички данни и от ДАНС, и от нашата вътрешна сигурност, и от всички служби, за които имаме случаи да са замесени полицаи“, каза още той.

На този етап капацитетът на мигрантските центрове не е изцяло запълнен. Ако се стигне дотам, ще бъдат отворени разпределителните центровете за настаняване от фургонен тип в Харманли и Елхово, отговори на журналистически въпрос вътрешният министър.

Вижте и

Над 350 военнослужещи, командировани от цялата страна, подпомагат охраната по българо-турската граница в момента. Има готовност до седмица да станат над 500 човека, каза служебният министър на отбраната Димитър Стоянов. „Извършваме наблюдателно-охранителни действия, но това може да стане само с граничен патрул. Усилваме и с военна полиция, които имат функции за задържане“, каза още военният министър.

В началото на предизборната кампания, започваща днес, Демерджиев подчерта, че вече активно се работи срещу купуването на гласове. „Разширили сме възможностите да се използват специални разузнавателни средства. Разширили сме агентурната мрежа. Много внимателно наблюдаваме районите, особено тези, в които при предходните избори е имало такива практики“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре