Сега четете
Славчо Велков за Омар: Това момче е дезертьор, най-вероятно от армията на Сирия

Славчо Велков за Омар: Това момче е дезертьор, най-вероятно от армията на Сирия

Кадър: „Нова телевизия“

Експертът по антитероризъм Славчо Велков коментира тежкия инцидент с автобуса с бежанци, който прегази двама български полицаи и ги уби на място.

„Очевидно Омар от град Кумани, Сирия не е на възраст 15 години, дори по оценка на вторичните полови белези. Никакъв проблем досега не беше да се установи възрастта му и той да бъде съден по друга процедура. Защо ще питат Сирия? Защото нямаме посланик там. Това момче е дезертьор, възможно е и от армията на Сирия. Него го устройва да каже това, което чуваме. Искам да ви кажа нещо друго – за безхаберието на държавата и за това колко сме беззъби като система за сигурност. Защото много бързо погребахме тези момчета, някаква оставка беше приета, министърът каза, че държавата ще отговори на обявената война с цялата си мощ. С коя мощ? С тази, с която ще бъдат осъдени тези стотици, които са хващани на границата?“, попита той.

Вижте и

„Този автобус с фалшиви холандски номера, раздрънкан, продаден и препродаден, идва от Харманли – минава 80 километра да отиде до Бургас. Е как не го видяха, и то в границата зона, този автобус. Как стана така, че един час този автобус беше буквално ескортиран от патрулни коли коли на гранична полиция и не успяха да организират да го спрат на входа на Бургас“, учуди се Велков.



Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре